öppen
aktivitet

Föreläsning: Att söka liv på Mars

Med geolog Magnus Ivarsson från Stockholm.
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Föreningen MIS
Lorensborgsg.5, Malmö. I källaren. Malmö
UFO-klubben
https://

Att söka liv på Mars
Mars har länge varit den planet i solsystemet som vi tänkt oss liv kan förekomma på. Det är den planet som mest liknar Jorden, har en liknande historia och även ligger närmast Jorden så därför enklast att studera och ta sig till. Ett flertal sonder och strövare har skickats till den röda planeten under årens lopp för att studera dess geologi, hydrologi och historia. 2021 landade NASAs strövare Perseverance vars huvudsyfte är att leta efter spår av liv. Jag ska prata om vad och var man planerar att leta efter liv och även hur det har gått. Är förutsättningarna verkligen så bra för liv som alla tror eller finns det en annan kandidat ute i solsystemet som vi egentligen borde rikta vår uppmärksamhet mot?​

<p dolt nummer /p><p dolt nummer /p><p dolt nummer /p>

Vi träffas inne i lokalen. Det går inte att missa varandra, jag har blåa glasögonbågar och kort hår.​

Väl mött/ Susanna

Tags: fika

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alltid något kul
att hitta på med
härliga Citypolare!
- Lisa, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.