öppen
aktivitet

Livets museum - en medicinhistorisk upplevelse

Mitt i Lund i en ovan-jord-kulvert
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Livets museum
Lasarettsgatan 5B Lund
Kostnad 34
15 (0 platser kvar)
https://

Mitt i Lund, i en renoverad ovan-jord-kulvert byggd 1912, ligger den unika museibyggnaden, 140 m lång och tre meter bred.

Museets syfte är att med ny teknik och historiska föremål berätta om människans kropp, den växande, läkande, åldrande, historiska, fascinerande, levande kroppen! Här berättas också om viktiga framsteg inom medicin och teknik som har skett i Lund, till exempel inom dialys och utvecklingen av respiratorer.

Just nu finns det även en speciell utställning om Vipeholms sjukhus, platsen för kariesexperimenten och ett mörker i vår historia https://www.​kulturen.​com/​vara-besoksmal/​livets-museum/​tillfallig-utstallning-det-ar-langsamt-att-vara-har-om-vipeholms-sjukhus/​

Verkar jätteintressant, tycker jag!

Jag har därför bokat oss en guide - som egentlgen bara arbetar på vardagar, men som gör undantag för vår grupp, och han guidar oss igenom vetenskap och (sjukvårds-)historia under en timme.​

<p dolt nummer /p>

Efteråt kan vi kanske gå och fika, eller nåt?​

Tags: museum fika kultur

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.