öppen
aktivitet

Samtal om zen

OBS NYTT DATUM: Tisdagen 27/9. Samma tid! Förra v...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Hemma hos mig
Strandgatan 50 B Malmö
2016-09-26 00:00
5 (Annars ställs aktiviteten in)
10 (3 platser kvar)
https://

OBS NYTT DATUM: Tisdagen 27/​9. Samma tid!

Förra våren hade jag ett antal samtal om zenbuddhism på Folkuniversitetet vilket var väldigt uppskattat. Nu är det dags igen - men hemma hos mig! Vi träffas och pratar om zen, livet, döden och hur allt hänger ihop (eller inte). Jag berättar om zenmeditation, visar hur man mediterar inom zen, förklarar vad som skiljer zen från andra sorters buddhism och hur zen påverkat mitt liv och kan påverka ditt. Ni som kommit på mina tidigare samtal vet vad som händer ungefär. Du som inte varit med innan får se det som en upptäcktsfärd. Välkommen!

Att hitta: Jag bor i det där fula gröna (och höga) huset på Strandgatan. Man går in från parkeringen (andra sidan gentemot ICA-butiken i samma hus). Jag möter upp där nere så tar vi hissen upp till mig sen.​ 

Lite om mig: Jag har utövat zen i flera år och är medlem i Zenbuddhistiska samfundet. Jag leder meditationer på Lund Zen Center och hos Malmö Zengrupp. Jag har två zenlärare (zenmästare) som båda fått undervisning av Philip Kapleau, som skrev klassikern "Zens tre pelare" (Three Pillars of Zen) och var avgörande för zenbuddhismens spridning från Japan till västerlandet under 60- och 70-talen.​

Här hittar du Malmö Zengrupp på Facebook!

Tags: buddhism diskussion resa buddha meditation zenbuddhism

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Citypolarna blev
en kick-start efter
separationen.
- Marco, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.