Favorit
plats
Tillbaka

Hagaparken

En plats vi gillar att besöka
Hitta på något här.

Allt du behöver veta om platsen

(1 röster)
solna
https://

Hagaparken är en engelskinspirerad park i Haga i Solna kommun i Stockholms län, som anlades på initiativ av Gustav III, varför den även kallas Gustavianska Parken.<sup id="cite_ref-0" class="reference">[1]</sup> Den ligger vid Brunnsvikens västra strand och sträcker sig från Stallmästaregården i söder till Frösundavik i norr. I parken finns idag en rad olika paviljonger och tempel som till exempel Turkiska kiosken, Koppartälten, Kinesiska paviljongen och Ekotemplet. Där finns även Haga slott samt grunden till ett aldrig färdigbyggt lustslott kallat Stora Haga slottsruin.

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hagaparken

Vid CTRL-C tangenten: Prejudice <img title="Cool" src="tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cool.gif" border="0" alt="Cool" >

Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.