Trevlig
plats
Tillbaka

Resturang Bysis

En plats vi gillar att besöka
Hitta på något här.

Allt du behöver veta om platsen

(1 röster)
08-845910
Hornsgatan 82 B
?

Visste du att innanför finns en historisk byggnad med lika historiska lokaler. Åren 1781-1872 inrymdes här Stockholms Bysättningshäkte, en tid då huset hade en helt annan renommé. Här satt skuldsatta stackare, förbannade av sina långivare utanför gallret. Med lite fantasi kan man se fyllbultarna sitta här med en hård brödbit och löss i håret. Många storverk har diktats här när skalderna satt av sina skulder. C-M Bellman var en av dem. Idag är Bysis en trevlig krog på Söder, ett par kvarter från Mariatorget. Här minner det gamla bysättningshäktet om forna tider. Våra anrika lokaler rymmer idag matsal, pub och festvåning, där vi kan välkomna stora grupper och skräddarsy er beställning till humana priser.

Se vad vi har gjort här

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Aktivitetssajt
utan tvång till dajt.
- Mitra, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.