Trevlig
plats
Tillbaka

Skånskan i Halmstad

En plats vi gillar att besöka
Hitta på något här.

Allt du behöver veta om platsen

(1 röster)
035212407
storgatan 40

1930 bakades det första brödet i korsvirkeshuset av systrarna Sandström, som är byggt på 1700-talet.

1961 tog Bertil Knuttson över degkroken, under 60-talet gjordes förutom bröd, kakor och bakverk även egna chokladpraliner.

1982 var det Christer och Berit Johanessons tur att fajtas med ugnen.

1991 fick dåvarande klädesbutiken Stajl lämna plats för servering i den övre lokalen. Serveringen fick snabbt namnet "Skånskan".

Skånska hembageriet är ett av Halmstads äldsta bageri, och har alltid varit ett kvalitetsbageri och så även nu 2006 när Niklas och Daniel har tagit över och drivit det i över ett år. En strävan efter att få fram den gamla genuina bagerikonsten blandat med nytt.

Chokladen är inget nytt. Som tidigare nämt gjorde B. Knutsson egna chokladpraliner under 50-talet. Samtidigt pågick det försäljning av samma sak i Anfelts konfektyr som låg i lokalen på Storgatan. Idag tillverkas det chokladpraliner och tryfflar i chokladverkstaden av världens ledande chokladsorter.

Info Hjärtligt välkommen till ett av Halmstads äldsta bageri/konditori. Skånskan ligger på Storgatan 40 i ett korsvirkes hus från 1700 talet. Sedan 1930 har gästerna möts av dofterna från vårt breda sortiment, där vi följer traditionerna med recept på gammeldags vis.

Skånskan är de enda i stan med en egen chokladverkstad, där man kan kika in och se hur tillverkning av praliner av högsta kvalité går till.

Historia

Se vad vi har gjort här

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Citypolarna blev
en kick-start efter
separationen.
- Marco, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.