Trevlig
plats
Tillbaka

Ljungbyhed

En plats vi gillar att besöka
Hitta på något här.

Allt du behöver veta om platsen

https://
<p class="stil4">En av världens äldsta flygplatser!

<div class="stil4"> </div> <div class="stil4">Ljungbyhed är en av världens äldsta flygplatser, där flygtrafik har bedrivits sedan 1910. Idag är det en av Sveriges mest aktiva flygplatser, i antalet flygrörelser räknat, och en av få flygplatser som kan bedriva en flygverksamhet på över 100 000 flygrörelser per år.</div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4">Flygplatsen används idag både i kommersiellt och i utbildningssyfte. SAAB Support & Service som underhåller Flygvapnets träningsplan SK60 har sin bas på Ljungbyhed Park och härifrån flygs det ut och in plan till Flygvapnets alla destinationer. TFHS, Trafikflyghögskolan, utbildar varje år cirka 50 elever i sin pilotutbildning och Klippans gymnasieskola har sin flygtekniska utbildning på Ljungbyhed Park. På området finns också Ljungbyheds Flygklubb samt LAS, Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap medhistoriska flygplan som intresse.</div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4">Ljungbyhed har 4 banor. 2 långa (ca 2000 m) och 2 korta (ca 800 m).</div> <div class="stil4">Enbart långbanorna är i bruk idag, kortbanorna används för annan</div> <div class="stil4">verksamhet men kan dock tas i drift vid behov.</div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4">Ljungbyhed flygplats (ESTL) ligger 2 km väster om Ljungbyhed.</div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4"> </div> <div class="stil4">Koordinater: 56050700N, 013122500E</div>

Se vad vi har gjort här

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alltid något kul
att hitta på med
härliga Citypolare!
- Lisa, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.