Trevlig
plats
Tillbaka

Sjöfartsmuseet

En plats vi gillar att besöka
Hitta på något här.

Allt du behöver veta om platsen

(1 röster)
Karl Johansgatan 1-3
40
<dl><dt>Sjöfartsmuseet är ett klassiskt besöksmål i Göteborg och det enda i sitt slag i Sverige. Entren till Sjöfartsmuseet är 40:- men då får du också entre till ALLA Göteborgs stads museer hela 2010 ! :-D</dt><dt><br /></dt><dt>Göteborgs sjöfartsmuseum startades redan 1912 av Nautiska föreningen i Göteborg. Den nuvarande byggnaden uppfördes åren 1931-1932 genom en donation på en miljon kronor från det Broströmska familjebolaget Ångfartygs-AB Tirfing. Museet invigdes 14:e Juli 1933 av Gustav V. Samtidigt invigdes en minnesvård över sjökrigens offer, den så kallade Kampanilen (senare omdöpt till Sjömanstornet).</dt><dt><br /></dt><dt>Sjöfartsmuseets utställningar handlar om hav, sjöfart och fiske ur ett både historiskt och tekniskt perspektiv. Akvariet bestod tidigare av en kallvattensdel och en tropisk del, med både akvarier och terrarier. Den tropiska delen stängdes under hösten 2002 och användes en tid för vanliga utställningar. 2005 öppnades återigen den tropiska delen med nya tropiska akvarier. </dt><dt><br /></dt><dt>Våren 2008 renoverades den nordiska avdelningen (kallvattensdelen). Vattenreningssystemet fick ny utsrustning och den publika delen målades om och förseddes med nya skyltar. Våren 2009 uppfördes en ny utställningsyta för tillfälliga utställningar i den tropiska avdelningen.</dt><dt><br /></dt><dt>I april 2009 öppnade utställningen "Historiens viktigaste upptäcktsresa?" som i anslutning till Darwin-året 2009 gav såväl historiska som naturvetenskapliga ingångar till evolutionsteorin. Hösten 2009 uppförs även en multimedia-studio framför klapptanken i den tropiska avdelningen med en läktare och flera olika dator- och videoskärmar.</dt></dl>
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.