öppen
aktivitet

Utställning - Vi får aldrig glömma

Förintelsens dag 27/1
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11 (042-10 74 00 till Dunkers kulturhus) Helsingborg
Kostnad 100,-
2023-01-27 12:00
2 (Annars ställs aktiviteten in)

Få dagar kvar för denna utställning som jag tycker kan passa bra att besöka på fredag 27/​1, Förintelsens minnesdag! Entré 100,-, ingen avgift för de med kulturkort. Kl 16.​00 kan vi få höra utställningsproducenten Martin Schibli guida oss runt i ca 30 minuter. Ingen föranmälan krävs för det.​

En kanske inte så munter utställning, men inte desto mindre viktig i dessa tider! Passar det med en gemensam fika efteråt?​?​
Texten nedan är hämtad från Dunkers kulturhus hemsida:

"VI FÅR ALDRIG GLÖMMA – FLYKTEN FRÅN DÖDEN OCH VÄGEN TILL FRIHET. MINNE OCH SAMTID.​

Utställningen lyfter fram fem berättelser som på olika sätt tar sig an de stora frågorna kring Förintelsen och hur förföljelse och flykt återupprepas i dag i Europa. Utställningen rör sig mellan de stora berättelserna i världen, kring vad som kom att äga rum i Helsingborg samt från minne till samtid.​"

Tags: fika kultur

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Aktivitetssajt
utan tvång till dajt.
- Mitra, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.