öppen
aktivitet

Historisk stadsvandring-promenad-quiz

Frågesport i mobilen + stadsvandring
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Malmöhus Malmö
Kostnad 245 per lag.

Jag blev sugen på detta:

https://cityquizwalks.​se/​produkt/​city-quiz-walk-malmo-det-gamla-malmo/​?fbclid=​IwAR0Fd7YFbETpVNqyxxO0D5_QUYlIVs9Lh4duUSaCcvCGOSMv_o_Pwo1H8xg

https://evenemang.​malmo.​se/​item/​city-quiz-walk-det-gamla-malmo-5/​tgjzkg04lmleu5llbdxzwzx6szm9geyp

Kostar 245 kr per lag/​per mobiltelefon med frågor, och så går man en sväng i stan.​

Vi får väl vara minst 3 personer, om inget annat så för prisets skull. Eller flera lag. Kan ju gå tillsammans ändå. Eller tävla mot varann.​

Vi ses vid Malmöhus slott kl 10:30 och kommer överens om hur, samt delar upp betalningen. Ta gärna med powerbank till mobilen; inloggningen kan endast användas en gång ;-)

~

"Gå en promenad genom det medeltida Malmö, till platser med en lång historia. Vi går längs de äldsta gatorna och gränderna i staden och upptäcker byggnader och ställen med en spännande och brokig historia. Både gatunamnen och husfasaderna har mycket att berätta!

Längs vägen får ni möta rika borgarkvinnor som satt sin prägel på staden och se platser där fångar i stadens fängelser levde sina arma dagar. Turen börjar vid Malmöhus slott, som idag är Malmö museer, och leder vidare genom stadens gator. Vi avslutar på Lilla torg,"

Start: Malmöhus slott
Mål: Lilla torg
Sträcka: ca 2,5 km (inga trappor)
Tid: 60–90 min (ni väljer tempo)

"Frågorna är fördelade på olika ämnen som historia, musik, litteratur, konst, historiska personer, samhälle, näringsliv, brott etc (lite som Trivial Pursuit fast till fots). När ni har gått i mål får ni era poäng.​"

Inget att ladda ner. Bara att logga in och sätta igång!

~

Vi kanske kan gå nånstans och äta lunch efteråt - och skryta om våra kunskaper/​fnysa över hur felaktiga frågorna var.​

(Finns även en runda som handlar om 1900talets Malmö, är det här kul så kan man göra det andra vid något annat tillfälle)

Tags: promenad quiz

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.