öppen
aktivitet

Blues från Mali

Från Afrika till Torups bokskog
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Stenladan Torup slott Malmö
Kostnad 10,entré/50,entré+buss Söderv

Vad: Vieux Farka Touré är en uppskattad gitarrist och har utvidgat gränserna för traditionell västafrikansk musik genom sina många olika samarbeten, t ex med den israeliske världsartisten Idan Raichel. Touré har också turnerat flitigt och hans musiks popularitet har lett honom till prestigefyllda arenor och festivaler runt om i världen. Som ett exempel uppträdde han tillsammans med Shakira och Alicia Keys vid öppningsceremonin av 2010 FIFA World Cup i Sydafrika.​

På det nya albumet hyllar Touré sin far (Ali Farka Touré) genom att återskapa några av hans mest resonansfulla verk. Ali Farka Touré skapade ett helt nytt sound genom att förena flera malinesiska musiktraditioner, en stil som fick etiketten Mali-blues. Vieux lägger till sin egen personliga touch till låtarna samtidigt som originalets integritet bibehålls. Resultatet är ett rättmätigt ode till en legend. The Guardian kallar plattan för ”Outstanding!”

När: Fredag 11 november klockan 19.​30

Var: Stenladan, Stallarna (mitt emot huvudingången till slottet och slottsparken)

Hur: Entrébiljett 10 kronor eller entré- och bussbiljett Torup-Malmö 50 kr bokas via Kulturcentralen

https://www.​kulturcentralen.​nu/​evenemang/​vieux-farka-toure-mali-blues

Tags: musik

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.