öppen
aktivitet

Vandring i Råådalen

Vandring från Gantofta till Råå. Råådalen är myck...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Gantofta station/Parkering i Råådalen Malmö
2022-04-15 23:59
2 (Annars ställs aktiviteten in)
8 (3 platser kvar)

Vandring från Gantofta till Råå. Råådalen är mycket natursjön med Råån rinnandes längs turen och ett ganska rikt djurliv. Pågatåg nr 1522 avgår från Malmö C kl 09.​22 och från Lund 09.​37. Jag går på i Eslöv. Vi samlas på tågstationen i Gantofta kl 10.​20 eller så möts vi upp på parkeringen nere i Råådalen ( Muraregatan 12, Gantofta) kl 10.​30. Vandringen sker i behaglig motionstakt och vi går till havet i Råå där vi tar en timmes paus för intag av matsäck och havsutsikt. Därefter går vi tillbaka de 5 kilometerna till Gantofta och tar tåg el bil hem. Det finns några ganska branta backar på vägen men annars är det en snäll vandring. Tåg går 39 min över varje hel timme tillbaka mot Lund och Malmö, el 17 min över varje timme mot Helsingborg för ev byte. Finns någon buss ochså ibland mot Helsingborg. Ställs in vid ihållande regn.​

Tags: promenad vandring

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Ett smidigt sätt att
lära känna sin nya
hemstad efter flytten.
- Fredrik, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.