öppen
aktivitet

MASS på bio Capitol

Hör av dej om du vill gå. Kanske finns chans att ...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Bio Capitol
Skanstorget 1 Göteborg

Hör av dej om du vill gå. Kanske finns chans att du kan få en gratis biljett.​

Så här skrev Aftonbladet:

DRAMA Fyra vuxna sätter sig ned runt ett bord i ett bokat och iordningställt rum i anslutning till en liten kyrka. Man vet till en början inte vad som hänt eller vad de är där för att prata om, men att mötet är känsligt och skört är uppenbart. Vatten, fika och näsdukar är framställt inom räckhåll om det skulle behövas. I det där rummet stannar de sedan i "Mass".​

Så småningom visar det sig att de är där för att prata om en skolskjutning som ryckt två barn ifrån dem. Sorg, skuld, försoning och tänk om. Hade något kunnat göras annorlunda? Var gick det fel? Hur var deras barn när de levde? Tidslinjer, antal skotthål, empati och föräldraansvar.

Det är engagerande, intensivt och rörande, ibland mycket rörande – men det är också svårt att skaka av sig känslan av att man tittar på skådespelare som i varje sekund och varje ögonblick tar sitt skådespeleri på Yttersta Allvar™ och kammarspelar som de inte kammarspelat sedan scenskolan. Martha Plimpton, Ann Dowd, Jason Isaacs och Reed Birney är alla bra, ibland mycket bra – men det syns och märks att de och regissören Fran Kranz tagit i med dramats alla turer och vrår, och ansiktenas alla skiftningar. "Mass" är en uppvisning, på gott och ont.


Visas på bio.​

Tags: barn

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alltid något kul
att hitta på med
härliga Citypolare!
- Lisa, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.