öppen
aktivitet

KinoPremiär: PAPICHA

En film av Mounia Meddour
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Biografen Kino
Kyrkogatan 3, Lund (046 - 30 30 80 till Biografen Kino) Lund

Algeriets Oscarsbidrag Kl 19, i salong 1. En går gratis med mej, fråga gärna före. 👠👗👠👗👠👗 Ingrid

18-åriga Nedjama (briljant spelad av Lyna Khoudry) och hennes vän Wassila smiter ut från internatskolan på nätterna för att dansa loss på Algers hemliga nattklubbar. Nedjama, eller Papicha som hon kallas, är också ute för att sälja sina hett eftertraktade, egendesignade kläder. På vägen hem skrattar de åt affischer som manar kvinnor att beslöja sig. Men den religiösa radikalismen blir allt mer påtaglig. Trots de våldsamma intrången vägrar Papicha att låta sig kontrolleras och bestämmer sig istället för att ordna en modevisning. Algeriets Oscarsbidrag. Bubblande skratt, livslust och vänskap som vägrar låta sig kuvas i Mounia Meddours starka debut som utspelar sig i det våldsamma 90-talets Algeriet.​

Tags: dans

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alltid något kul
att hitta på med
härliga Citypolare!
- Lisa, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.