öppen
aktivitet

Naturbussen - Hästdrivet lantbruk på Romeleåsen

I samarbete med Naturbussen, under devisen Ut i n...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Malmö
Kostnad 40:-
I samarbete med Naturbussen, under devisen Ut i naturen med nya polare! , tar vi oss den här gången ut på Romeleåsen och det hästdrivna ekologiska jordbruket Grönland.​<br /> <br /> Vi ses på Malmö C, bussläge G, kl.​1020 och åker via Genarp där vi hoppar på lundabornas buss för sista biten till Grönland. Det går alltså lika bra att åka från Lund på den här turen, och då kliver man på bussen vid Lunds C, busstationen läge M kl.​1100, röd linje. <br /> <br /> Antingen kan man ta med sig egen matsäck eller äta lite på gårdens café.​<br /> <br /> Återfärd kl.​1434.​<br /> <br /> >Vi åker till gården Grönland, och får en guidad rundtur i ett levande lantbruk från mellankrigstiden. Vi får se hur man brukade jorden förr. Kela med nästan utdöda lantraser och frossa i gamla jordbruksredskap.​<br /> Grönländarna hämtar med stora vagnen dragen av en av deras ardennerhästar. Färden är 600 m (dvs sträckan mellan hållplatsen och gården), och det går givetvis bra att vandra också. Om inte alla får plats på flaket, får i första hand barn och rörelsehindrade åka.​<br /> Avsluta gärna eftermiddagen med att avnjuta Grönlands nybakade kakor i trädgården eller i gårdens storstuga. Eller titta in i gårdsbutiken och köp med dig goda ekologiska matvaror hem.​<br /> En utflykt som passar bra för hela familjen.​
Tags: barn fika promenad

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alltid något kul
att hitta på med
härliga Citypolare!
- Lisa, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.