öppen
aktivitet

1:a Advent i St Petri kyrka

Alla präster, alla musiker, alla körer. Detta till...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

St Petri kyrka Malmö
Kostnad Fri entré

Alla präster, alla musiker, alla körer. Detta tillsammans med de mest älskade psalmerna i en sprängfylld kyrka blir en fantastisk stämning. Missa inte årets festligaste högmässa och känn att julen är på väg.​

ST PETRI KYRKA har sedan april varit stängd för renovering och installation av ny orgel, men på kyrkoårets första dag - 1:a Advent - öppnar man igen. Söndagen den 2 december kl 11.​00 blir det Adventshögmässa med alla präster, alla musiker och alla körer. Det kommer att vara en fantastisk högmässa, där vi sjunger alla de där härliga psalmerna som vi bara älskar, Bereden väg för Herran, Hosianna Davids Son, Var Glad m m. Som gammal kyrkvärd vet jag att St Petri kyrka kommer att vara sprängfylld till sista plats - kom i god tid. Jag kommer att vara där ca kl 10.​00 för en bra plats.​

ORGELN. St Petri kyrka är i full gång att få Skandinaviens största orgel (10.​e största i världen?​) och en av världens modernaste. Orgeln invigs officiellt den 27 april. Om vi får höra musik från den nya orgeln redan på söndag vet jag inte. Den är 15 m hög, väger hiskiliga 20 ton och har mer än 200 stämmor. Malmö har fått en ny turistattraktion och ännu en gång satt Malmö på världskartan. .

Tags: musik

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Aktivitetssajt
utan tvång till dajt.
- Mitra, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.