öppen
aktivitet

Bokcirkel - Ta itu av Kristina Sandberg

Nästa gång träffas vi och pratar om Kristina Sandb...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Cafe Kardemumma
Svartbäcksgatan 17 (018-104302 till Cafe Kardemumma) Uppsala

Nästa gång träffas vi och pratar om Kristina Sandbergs roman Ta itu. Författaren har bland annat tilldelats SvD:s litteraturpris och Augustpriset, och har blivit mest uppmärksammad för sin trilogi om hammafrun Maj, med böckerna Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris.​

"Ta itu utkom första gången 2003. Romanen utspelar sig i slutet av 70-talet i en norrländsk kuststad där Maria lever ett till synes lyckligt och välordnat liv med sin man Anders och deras två barn. Hon jobbar deltid för att kunna studera konsthistoria på distans, men varken Anders eller barnen har någon förståelse för hennes vilja att göra något annat. Och distansstudierna i Umeå blir inte riktigt den förlösning hon hoppats på. Maria har svårt att stå emot det tryck som hon upplever från omgivningen. Hennes rädsla för att misslyckas blir allt större, och osäkerheten omvandlas alltmer till destruktivitet. Maria drar sig undan, hon dricker i smyg, som tröst och flykt, och hamnar utanför familjens cirkel. Sammanbrottet kommer sakta men oundvikligt.​"

Alla är välkomna, så väl gamla som nya deltagare i bokcirkeln! Som vanligt väljer vi en bok som finns att köpa i pocket för att den ska vara lätt att få tag på. Vi träffas på Stadsbibliotekets Cafe Kardemumma, fikar, samtalar om boken och om allt möjligt annat mellan himmel och jord.​

Tags: bok barn fika diskussion samtal bokcirkel

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alla här är ute efter
upplevelser med
andra människor
- Martin, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.