öppen
aktivitet

Nyårsafton - ett alternativ för oss som blev över

NYÅRSAFTON - ETT ALTERNATIV FÖR OSS SOM BLEV ÖVER ...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Bullen / Två Krögare
Storgatan 35 (040-121241 till Bullen / Två Krögare) Malmö
Kostnad Billigt för att vara nyår
11 (0 platser kvar)

NYÅRSAFTON - ETT ALTERNATIV FÖR OSS SOM BLEV ÖVER

Med all respekt för Bengts fantastiska nyårsfester avstår jag i år. Vad skulle jag göra istället? Egen nyårsfest i hemmet orkar jag inte arrangera. Mina "riktiga" vänner har glömt bort mig sedan jag aktiverade mig i Cip. Det här med parmiddagar på nyår är ett minne blott. Efter en del funderande kom jag på att jag vill göra två saker som jag aldrig har gjort tidigare på nyår - att gå ut på krogen och senare på kvällen besöka Malmö Operas piazza. Jag googlade "nyår restaurang öppet malmö". Jag fick en mängd träffar. Den ena restaurangen efter den andra erbjöd fantastiska nyårssupéer för mellan 695 kr och 995 kr. Såvida det inte var take away. Då var det något billigare. Som hittat. En del av dem har jag besökt andra dagar och ätit en medioker måltid på. Nu skulle det bli annat... Jag tänkte en gång till. Bullen. Har dom öppet på nyår? Detta klassiska malmöställe (som borde vara K-märkt). Jag mejlade och frågade. Fick ett snabbt svar att de hade öppet mellan kl 13.​00 och 01.​00 på nyår och de serverade deras vanliga á la carte rätter. Här var det inga nyårssupéer till upptrissade priser. Ville jag boka bord var det bråttom. Mycket var redan bokat. Jag bokade ett antal platser. Fan, detta kan bli hur kul som helst tänkte jag. Ett fullproppat Bullen med bara glada nyårsfirare. Nu undrar jag om där finns fler vilsna själar bland Ciparna som vill göra mig sällskap denna kväll och natt? Jag vill inte segmentera, men ni får gärna vara på gott humör, positiva, vara beredd på att berätta hur jävligt 2017 har varit och hur man förändrar detta 2018, ge ett nyårslöfte, berätta om er värsta cipupplevelse 2017 m m. Sedan ska vi givetvis umgås och ha det riktigt kul också. Senare vid ca 23.​00 tänkte jag att vi drar vidare till piazzan. Har aldrig varit där en nyår, men många vittnar om festivalstämning och ett jädrans gottnyttår hälsande med puss och kram till dem man känner och de man inte känner. Man får väl ta med sig det mousserande vinet i en påse till Bullen, så att man har något på piazzan. De senaste 35 åren har jag haft smoking på nyår, oavsett klädkod. Jag tänkte inte göra något undantag i år. Kul om fler tänker som jag. En smoking bör vädras minst en gång om året för att inte malen ska hitta dit. Nu återstår bara att se om någon annan vill haka på. Om inte, lär jag ändå inte sitta ensam.

Tags: mat fika

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alla här är ute efter
upplevelser med
andra människor
- Martin, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.