öppen
aktivitet

Invigningshelgen på Malmö konserthus: Capella Lundensis

Kostnadsfri konsert i Livingroom som del av premiä...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Malmö
2015-08-29 00:00
2 (Annars ställs aktiviteten in)
15 (13 platser kvar)

Kostnadsfri konsert i Livingroom som del av premiärhelgen!

Kl. 13.​15-13.​45
Malmö Live, Living room,

Cappella Lundensis

Cappella Lundensis bildades 1965 och har i år varit verksam som kammarorkester i 50 år.​? Medverkande musiker strävar efter hög kvalité på musiken de framför, för att göra den intressant att lyssna på, trots att ensemblen består främst av icke yrkesverksamma musiker.​? Utöver egna konserter, så anlitas ensemblen ofta av körer, vilka emellanåt sker i samarbete med professionella musiker och sångsolister. Ensemblen ger konserter i södra Sverige, men har även genomfört konserter utomlands. Senast i juni 2015 gavs uppskattade konserter iKaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche och Berliner Dom i Berlin.​?Ensemblen leds sedan 2010 av violinisten Wieska Scymczynska. Under många år var hon konsertmästare i Musica Vitae. Numera undervisar hon violin och kammarmusik på Musikhögskolan i Malmö och på S.​?t Sigfrids Folkhögskola i Växjö.​?

Tags: musik konsert

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Jag har firat midsommar
och nyår på
fantastiska platser.
- Anette, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.