öppen
aktivitet

Filmvisning hemma hos mig

Välkomna till filmvisning, miniknytis och goda sam...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Lund
Kostnad knytis
2015-03-04 00:00
3 (Annars ställs aktiviteten in)
6 (0 platser kvar)
Dold info visas när du registrerat dig.
<p dold@mail strong>kom gärna i god tid, om ni har möjligheter.​

Efter några riktigt tunga "rullar" är det dags för en njutbar komedi av Woody Allen: Magic in the Moonlight(2014),

Imdb 6,6.​

En recension:</span>

Inför en förstummad publik trollar magikern Wei Ling Soo (Colin Firth) bort en levande elefant och sågar itu damer. Han räknas som den främsta trollerikonstnären i det sena 1920-talets Europa. Bakom scenen fnyser han över åskådarnas dumhet. Att människor vill tro på mirakel hellre än vetenskap, att de låter sig luras av hans trick! Han åtar sig uppdraget att avslöja en kvinna som håller seanser och utger sig för att vara ett äkta medium. Det är en högfärdig expert som reser till franska Rivieran där den vackra bedragerskan (Emma Stone) håller på att sol- och våra en välbeställd familj. Men tänk om hon faktiskt är på riktigt? Inom filmkonsten är det Woody Allen som är magikern. Han iscensätter det här lilla spektaklet i sin nya komedi ?Magic in the moonlight?. Filmen är ytterligare en av hans utflykter till soligt undersköna europeiska turistmiljöer men framförallt en förtrollande lek. Med filmen, med biopubliken. Också vi kommer för att bli hänförda. ?Magic in the moonlight? består till största delen av bildade konversationer. Whisky serveras i salongerna, trollkarlen levererar sina arroganta repliker, en trånsjuk trubadur sjunger falskt i solnedgången, överklassen vid Medelhavet är brittisk, damerna är inga våp och kjolarna har krupit upp på vaden. Rent rationellt borde logiken vinna diskussionen som förs. Men sen när blev kärleken rationell? Woody Allen är också en stor romantiker. Magi i månsken handlar förstås om kyssar, inte om svävande elefanter. Att det råkar säga klick mellan en ung kvinna och en avsevärt äldre herre tillhör en tröttsam filmkonvention ? odlad inte minst av Woody Allen. Men ?Magic in the moonlight? kan väl sägas komma undan med det, eftersom det utspelar sig i ett förgånget. Eller så låter jag mig bli över huvudet förtrollad. Villigt och än en gång. Av en regissör som mot slutet av sin långa karriär strör de älskligaste och lättaste sommarmolnen över filmhimlen. Som om tricket inte var någon konst alls.​

Tags: film

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Det bästa är att
det inte handlar
om dejting.
- Ola, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.