öppen
aktivitet

Prova på CrossFit

Gymträning i all ära. Men det kanske är dax att pr...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

CrossFit Gårda Anders Personsgatan 3 Göteborg Göteborg
Kostnad 0kr
2014-12-06 11:00
1 (Annars ställs aktiviteten in)

Gymträning i all ära. Men det kanske är dax att prova något nytt?​

Jag tänkte testa crossfit och se vad det är. Fler som vill haka på?​

Gratis prova-på-pass första lördagen varje månad klockan 11.​00. Bara att dyka upp 5 minuter innan ombytt och redo för en provträning!

<a href= http://www.crossfitgarda.se/ target= _blank target="_blank">crossfitgarda.​se</a>

Vad är CrossFit

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet Vi tränar funktionellt, vilket innebär att vi använder oss av stora muskelgrupper och av rörelser som du har användning för i ditt vardagliga liv.​

Våra kroppar är egentligen byggda för att lyfta, bära, klättra, hoppa, krypa, dra oss fram etc. Tyvärr har många av oss idag ett stillasittande arbete, så det är lätt att glömma bort att vi är skapta för att röra oss. Inom CrossFit jobbar vi mycket med den egna kroppsvikten och övningar hämtade från bland annat tyngdlyftning och gymnastik är centrala i våra pass. Allt från olympiska lyft till armhävningar, pullups, situps och ryska kettlebells ingår i vår träning för att nämna några saker.

Vi jobbar i grupper med max 15 personer och våra träningspass (WOD:s) är alltid instruktörsledda. Det gör att du som tränande får grundlig vägledning, stor uppmärksamhet och kan utvecklas i din träning. Vi välkomnar alla som vill träna hos oss. Oavsett ålder och form, om du är elitidrottare eller glad motionär utan större erfarenhet från träning så kommer du ha ett stort utbyte av den träning som vi på CrossFit Gårda utövar. Vi anpassar träningen efter dina förutsättningar och kan ?skala ner? passen och övningarna. Med det menas att vi till exempel minskar viktbelastningen, antal repetitioner eller varv som en övning utförs. Träningen kommer alltså inte att skilja sig i slag mellan elit och nybörjare utan enbart i grad.

Nybörjare och vana crossfitatleter kan delta i samma pass och ändå få ut samma nivå på sin träning eftersom du pushar dig själv över din nivå och ingen annans. CrossFit kommer att förbättra din prestationsförmåga i vardagen. Träningen är utmanande och vi kommer att försöka få dig att utmana dig själv och hålla dig utanför din komfortzon. Vi kommer att ta dig till nivåer du inte trodde att du var kapabel att befinna dig på och höja dig över den nivån.​

 

Tags: träna

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.