öppen
aktivitet

Kortfilmer på Kino

Uppladdning inför valvakan på Kino. Någon/några so...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Kino
Kyrkogatan 3 (046-30 30 80 till Kino) Lund
Kostnad 50 kr
2014-09-13 00:00
2 (Annars ställs aktiviteten in)
Dold info visas när du registrerat dig.
Uppladdning inför valvakan på Kino. Någon/​några som vill göra mig sällskap till kortfilmspaketet samt regissörbesök. I så fall kan vi väl ses 20 minuter innan visningen startar? En film av Tobias Sjöberg, Ewa Cederstam m.​fl. Land Produktionsår Längd Genre Språk Sverige 2014 60 min Kortfilm Svenska Visas i direkt anslutning till kortfilmspaket Nu räcker det - Sverige behöver en ny regering och en ny politik en av regissörerna Ulf Berggren närvarar vid vidningen. Läs mer... Samhällssår är en antologi med kortfilmer som producerats inför det svenska riksdagsvalet 2014. Femton filmare och konstnärer har gjort totalt tolv filmer under våren. Varje filmare har valt ett tema som de själva brinner för, med en grund i den gemensamma synen att de senaste årens politik inte gynnat majoriteten av oss människor. Antologin har gjorts för att väcka samtal och debatt för att få till en förändring i valet. Filmerna varierar mellan fiktion, dokumentär, animation och konstfilm och är mellan 1 och 11 minuter långa. Antologin ger samlad blick på de senaste årens samhällsklimat och tar upp frågor som ägandeskap, svenskhet, pensionärer i framtiden, att arbeta eller att inte få jobb som en söker, hetsen att välja förskola, kackerlackor på ett asylboende och mycket mycket mer. Initiativtagare till projektet är dokumentärfilmaren Klara Levin. Hon har inte gjort någon egen film i antologin men har fotat och klippt Behrang Miris film. Läs mer här. Läs också mer om varje deltagande filmare under respektive film. Vi vill påbörja samtal om vad vi behöver i Sverige och därför har vi gjort varsin film till denna antologi. Så titta, sprid, samtala och förändra! VISNINGAR: Fredag 12 september kl 17.​30 Lördag 13 september kl 15.​00 Klara Levin, initiativtagare och projektledare för Samhällssår , kommer presentera lördagens visning. FILMER Första Hjälpen av Tobias Sjöberg, Arbetssamhället av Danielle Liljeqvist & Moa Kjellstrand, Valfrihetsfrossa av Sven Blume, Normalt liv av Parvaneh Hajilou & Maja Kekonius, Utan titel av Roxane von Gerber Hedayat & Moa Kjellstrand, Är jag svensk av Ewa Cederstam & Aziza Dhaouadi, Scener ur ett ägandeskap av Johan Simonsson & Magnus Rutberg, The Isle av Shiva Anoushirvani, Egon av John Belfrage, Kackerlackan - människans bästa vän av Behrang Miri, Propaganda! av Drazen Kuljanin, Alice och Harriet går i pension av Sarah Gampel Biljettpris: 50 kr
Tags: film

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.