öppen
aktivitet

Bokcirkel

Vi tar oss an en av litteraturhistoriens största k...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Hugos kaffe
Svartbäcksgatan 21 Uppsala
8 (4 platser kvar)

Vi tar oss an en av litteraturhistoriens största klassiker, den första delen i Marcel Prousts romansvit På spaning efter den tid som flytt: Swanns värld (Du côté de chez Swann) som gavs ut 1913.​

En ganska utförlig sammanfattning hämtad från Wikipedia:</span>

Romanens första bok består av tre delar; Combray, Swann och kärleken samt Namnet. I den första delen skildras den i sammanhanget smått klassiska scen där berättaren drar sig till minnes en vardaglig episod från sin barndom genom kombinationen av lindblomste och det bakverk som kallas Madeleinekaka. Därefter skildras barndomsvistelser i den lantliga staden Combray (baserad på den verkliga staden Illiers, som 1971 fick namnet Illiers-Combray) med det väldiga hushållet dominerat av berättarens mormor samt den sjukliga men ändå väldigt aktiva tante Leonie. Bokens huvudperson, Charles Swann, presenteras i den första delen enbart som en vän till berättarens föräldrar vilken han först senare i livet kommer att lära känna mer ingående. Den andra delen skildrar den intensiva kärlekshistorien mellan Swann och hans blivande hustru Odette de Crécy, ett giftermål som av många kommer att betraktas som något skandalöst på grund av Odettes tvivelaktiga rykte. Här skildras även Madame Verdurin och hennes salong, ett sällskap som även senare återkommer i berättelsen. I den sista delen skildras författarens första intresse för det motsatta könet, bland annat Swanns och Odettes dotter Gilberte.

Vi ses på Hugos på Svartbäcksgatan 21 den här gången. Skulle det vara dåligt med plats finns det ju flera alternativ i närheten.​

Tags: barn bokcirkel

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Jag har firat midsommar
och nyår på
fantastiska platser.
- Anette, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.