öppen
aktivitet

Amatörteaterfestival

Flera av Helsingborgs fria scentkonstgrupper - Uni...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Helsingborgs stadsteater Helsingborg
Kostnad 70
<p dolt nummer /a>



Kl 17 visas enaktaren Herr Säl, med undertecknad i en av huvudrollerna. Pjäsen sätts upp av Teater Tomorrow och handlingen är i korthet följande:

Vad händer när du vaknar mitt i natten och det plötsligt står en vilt främmande människa i ditt sovrum? Hur DU skulle reagera på det kan du väl bara själv svara på, men i den här pjäsen får du veta hur det går för den inte särskilt sällskaplige herr Rakic när den kärlekstörstande Andja plötsligt och som ett yrväder kommer in i hans sängkammare och hans liv. En tragikomisk berättelse om ensamhet, kärlek, missförstånd och om två människor som utåt sett inte kan vara mer olika, skriven av en av Serbiens främsta dramatiker och nu för första gången någonsin spelad på svenska. En berättelse om följden av att ha för tunna filtar och att inte tycka om leverpastej. Om svårigheten med att värma upp ett kallnande hyresrum. Om en bister hyresvärdinna, en död domare och en skoputsare som ser sånt som vissa andra inte kan se... En berättelse som bjuder på både skratt och eftertanke. Hur går det nu till sist för de två och var kommer sälen ifrån? Ja, kom och se själv!

I rollerna: Julia Kovacevic, Patrik Kumlin, Ljubisa Vukovic m.​fl. Regi: Christina Wideland. Manus: Gordan Mihic.​

Pjäsen spelas på Stadsteaterns stora scen. Med HD-pass eller Kulturkort får du 20 kr rabatt. 18.​15 visas dessutom en serbiskspråkig version av pjäsen.​

Tags: teater

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Alla här är ute efter
upplevelser med
andra människor
- Martin, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.