öppen
aktivitet

Eko/Reko-spaning

Den 8:e maj uppmärksammas World Fair Trade Day öv...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Triangeln Malmö
12 (4 platser kvar)

Den 8:e maj uppmärksammas World Fair Trade Day</a> över hela världen</a>. Som en del av detta arrangerar CityPolarna en CitySpaning.​

En CitySpaning är kort och gott en tematiserad shoppingvandring, och vad vore mer lämpligt på World Fair Trade Day än en spaning med hållbara förtecken? :)

För alla de som är nyfikna på att upptäcka det eko/​reko utbud som finns i Malmös butiker samlas vi kl 11 vid fontänen vid Trianglen, och besöker tillsammans tre butiker som på olika vis går i riktning mot eko/​reko och Fair Trade.​

Butikerna blir:

Svensson</a>
Med devisen Övermycket själ handlar Svensson inte bara om att designa och producera kläder, utan om en filosofi, där allt det man företar sig ska bottna i sunt förnuft. Det gäller även deras banbrytande Svensson Magazine, ett livsstilsmagasin, och deras övriga verksamheter som sträcker sig från foto till musik och DJ:ande. I butikerna kan man skåda små visdomsord uppsatta lite här och var, såsom: Att skapa betyder inte enbart att göra originella upptäckter, utan framför allt att göra dem allmänt kända .

Uma Bazaar</a>
En butik med Fair Trade/​organisk design. Här har vi cippare varit på Fair Trade-spaning förr, och vi kommer gärna tillbaka! Spännnande butik med allt från ekologiska Kuyichi-jeans till ekoplagg av lite mindre och därför mer personliga designföretag.​

KonfektyrCompagniet</a>
På KonfektyrCompagniet, inrymt i Hansa, har man valt att satsa på flera olika typer av organisk och Fair Trade-märkt choklad. Man kommer att berätta lite om de olika chokladsorterna samt lite kring varför man börjat ta in mer och mer Fair Trade/​organisk choklad. Vågar vi gissa på att det kommer att bli provsmakning...? ;-)

Vi samlas vid fontänen vid Triangeln kl 1100, därefter blir första butiken alltså Svensson på Södra Förstadsgatan 27.​

Vi ses under World Fair Trade Day!

Tags: musik foto

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Kanonbra sätt att
träffa nya människor
med samma intressen.
- Veronica, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.