Citypolarna har ordet

Därför skall du besöka FoV

Inlägg

Det är många av våra medlemmar som gärna vill hitta på saker som kräver någon form av lokal. Men ogärna bjuder hem andra medlemmar till sin lägenhet. Så därför har vi hela tiden försökt hitta partners som kunnat erbjuda någon form av publikt vardagsrum för den typen av aktiviteter. Tidiga försök där vi har sökt upp olika resturanger och caféer har inte riktigt gett vad vi hoppats på. Antingen så har personalen inte fått ordentlig information eller så har det låga engagemanget från medlemmarna på CityPolarna gjort att samarbetet runnit ut i sanden.
Därför var det med lite försiktighet jag tog mig ner till restaurang Folk & Vänner den 21 april för att möta René och höra varför han var så exalterad över att få bli en del av CityPolarna.

Det hela börja med att Annika.S under en längre period arrangerade ett flertal aktiviteter, både på CityPolarna men även genom privata besök, på Folk & vänner. Det resulterade i att René som äger restaurangen började känna igen henne och frågade henne om vad det var för gäng hon hade med sig till restaurangen. Då berättade hon om CityPolarna vilket René tyckte lät helt fantastiskt och ville omedelbart göra reklam för CityPolarna, men Annika uppmanade honom att ta kontakt med oss först.

Så nu satt jag i den mycket hemtrevliga restaurang med en stor uteservering och en källarvåning där evenemang som Mack bakfickan, Live-Musik-Quiz m.fl. regelbundet äger rum. René berättade om sin filosofi om öppenhet och hans projekt där man kan köpa en soppa till en uteliggare. Han bjuder gärna på soppan när där är arrangörer som håller betalaktiviteter och all vinst går till arrangören, efter att skatteverket och kulturcentralen fått sin del. Han vill bara att lokalerna skall utnyttjas oavsett om man äter där eller ej. Han är heller inte sen att introducera sina gäster för varandra om där skulle vara ont om plats. Alla skall vara välkomna oavsett bakgrund, vilket går helt i linje med vårt tänk på CityPolarna. Så det kändes som början på något som skulle kunna bli oerhört bra och jag hoppas att vi äntligen kan få den där självklara fysiska mötesplatsen för våra medlemmar som vi alltid drömt om.

Det hela har nu resulterat i att Resturang Folk & Vänner har blivit sponsor till CityPolarna och de har reserverat hela källarlokalen till oss på tisdagkvällar. Vi är välkomna att nyttja alla lediga platser när vi kommer. Men källaren är bokad enbart till oss. Så se nu till att hitta på alla de där roliga aktiviteterna som ni gått och drömt om. Spelkvällar, föredrag, konsert, bok-kläd-blom-receptbytarkvällar, kurser, knyppling. Folk & vänner är CityPolarnas nya vardagsrum med storbildsTV att tillgå om så önskas. Kanske en bio-kväll? René har en lista med filmer han gärna visar och hans anläggning har ännu fler. Så tveka inte att höra av er till René för att planera din nästa aktivitet. Han är väldigt trevlig och har själv blivit medlem på CityPolarna. CityPolarna med CiP-kort har även 20% rabatt på all mat på tisdagkvällar. Du visar upp ditt CiP-kort i telefonen eller utskrivet på papper.

Jag hoppas verkligen att ni tar till vara på denna möjligheten. Så ses vi där ute i vimlet.

/Johan

Publicerat 30 Maj 2015 00:48
Johan

Tidigare inlägg