öppen
aktivitet

Biopremiär: 'En liten bokhandel i Paris'

Ettora Scolas sista manus som nu filmats!
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Bio röda kvarn
Karlsgatan 7 Helsingborg Helsingborg
Kostnad 150,-
2023-02-17 15:00
2 (Annars ställs aktiviteten in)
https://

Häng med på bio och se filmen gjord på Ettore Scolas sista manus. Flera av hans fina filmer finns kvar i mitt minne med värme. Vi träffas en halvtimme innan, kl 17.​00 och får en prat med varandra. Var och en köper sin biljett. Vi kan hålla lite koll om det säljs många så att vi behöver förboka. Jag ska investera i ett Röda kvarnen-kort! Filmen börjar prick kl 17.​30 utan reklamfilm!
Ord. biljettpris 150,- eller 125,- med Röda kvarn-kortet. Läs mer om detta på deras hemsida: www.​biorodakvarn.​se

Texten nedan är hämtad från Röda kvarns hemsida:

"LEGENDARISKE ETTORE SCOLAS SISTA FILMMANUS HAR NU BLIVIT FILM AV SERGIO CASTELLITO!

Vincenzo är en medelålders sorgsen herre som dedikerat sitt liv åt sin lilla bokhandel i Paris och åt sin dotter Albertine, som bor med honom ovanpå butiken sedan hon råkade ut för en våldsam olycka. En dag störtar Yolande in i hans affär, en vacker ung kvinna som sprudlar av liv, lust och humor. Charmad av hennes vitala energi vaknar känslor hos Vincenzo som han inte trodde att han längre hade förmåga att känna.​

Vi som älskade varann så mycket, En alldeles särskild dag och Fula, skitiga och elaka… Ettore Scola skrev och regisserade några av de mest älskade europeiska filmerna någonsin. 2016 gick legendaren bort vid 84 års ålder och hans sista manus blev inte filmat. Nu har hans vän och regissörskollega Sergio Castellito filmat manuset med sig själv och Oscarnominerade Bérénice Bejo (The Artist) i huvudrollerna.​

Längd: 1 tim 29 min

Regi: Sergio Castellitto | Skådespelare: Bérénice Bejo, Sergio Castellitto, Alex Lutz, Matilda De Angelis, Clementino, Sandra Milo | Land: Italien (2021) | Åldersgräns: Från 7 år"

Tags: film bio

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Citypolarna blev
en kick-start efter
separationen.
- Marco, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.