öppen
aktivitet

Cirkus Olympia Ödåkra

Gå på cirkus i sommar!
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Ödåkra vid Fleningevägen, mittemot fd Utep Helsingborg
Kostnad https://nortic.se/dagny/show/1
2022-07-02 10:00
1 (Annars ställs aktiviteten in)
25 (24 platser kvar)

Häng med på cirkus i sommar! Cirkus Olympia är åter på turné och kommer med ett festligt cirkusprogram!

Bland annat med David Hammarberg från TV4:s Talang

https://www.​youtube.​com/​watch?​v=​hfX7tHqMOig

Lördag i Ödåkra kl 18.​00-20.​00

För er som vill, ses vi kl 17.​00 och så får ni en guidning runt cirkusen och kan passa på att ställa frågor och dela reflektioner.

OBS! Köp biljetter online https://nortic.​se/​dagny/​show/​152531

Eller hos Matöppet i Ödåkra (endast kontant betalning här, 150 kr för vuxen som barn, 2:a parkett endast)

Köp biljetter i förväg pga det kan bli slutsålt!

För 36:e året i rad ger sig Cirkus Olympia, som har sitt vinterkvarter i halländska Drängsered, ut på en sex månader lång turné genom Sverige efter två års ofrivilligt uppehåll. 170 platser skall besökas från Smygehuk i söder till Södertälje i norr och man planerar att spela 200 föreställningar. En cirkusföreställning är alltid en kollektiv prestation, men om någon av artisterna ändå skall lyftas fram så är det svenske akrobaten David Hammarberg, som gjorde succé i TV-programmet Talang 2020. Han visar sitt unika luftnummer i bungy-trapets och har dessutom världspremiär för ett helt nytt stolbalansnummer. Under turnén leder David, på många platser cirkus-workshops för barn, som får visa upp sina resultat i kvällens föreställning. Clownen Rico, engagerar både barn och vuxna med skratt och glädje. Lusesita & Matteo Farell presenterar ett akrobatnummer i den cirkusdisciplin, som kallas perch, dvs Matteo balanserar en lång stång på huvudet och i toppen av stången utför Lusesita avancerad akrobatik. Paret arbetar även med tempojonglering i föreställningen och Lusesita presenterar sitt luftnummer i kedjor, som hon tönte stor framgång med i den polska versionen av Talang. Föreställningen har en tydlig humoristisk tonvikt och vi får förutom Clownen Rico även stifta bekantskap med repriskomikern Pazco som även lockar till skratt i sitt komiska trampolinnummer. Cirkus Olympias egna hästar och hundar har såklart sin självklara plats även i årets föreställning. Niklas Bengtsson presenterar sina vackra Tinker-hästar och ponnies och Henrika Bengtsson uppträder med sina busiga och leksugna hundar. Fatime uppträder med tränade katter. Hemma i Budapest engagerar sig Fatime på frivillig väg för att rädda och skaffa nya hem till herrelösa katter och leder kurser för kattägare.

DJURPOLICY

Cirkus Olympia har valt att inte arbeta med vilda djur, utan endast tamdjur som levt tillsammans med människan i årtusenden. I årets föreställning medverkar familjen Bengtssons egna hästar och hundar.

Dressyren tar till vara djurens flockegenskaper och naturliga beteenden i en koreograferad tablå, som uppnås genom beröm och belöningar. Hästarna har även under turnén tillgång till stora rasthagar där de rör sig fritt och hundarna bor med sin ägare precis som vilken sällskapshund som helst. Transporten från plats till plats sker i godkända djurtransporter och varar sällan mer än en timme.

Cirkus Olympia tar sitt djurskyddsansvar på största allvar, besiktigas regelbundet av länsstyrelsen och rättar sig efter lagar, regler och myndighetspåpekande. Innan årets första föreställning ska alla cirkusar besiktigas av länsstyrelsen, genom en så kallad inbesiktning.​

Tags: fest barn

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig
och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.

Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad.
Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och
en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.