öppen
aktivitet

VANDRING vid Säbyholm

THORESTA SLOTT , Låssa kyrka
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

BRO pendelstation ( Bålstalinjen ) i tunneln Stockholm
10 (0 platser kvar)

Vi ska ta oss med en buss till Säbyholm och där vandra till Thoresta Slott och omgivningar. Bl.​a ska vi se en urgammal fornordisk ställe som heter Rösaringen. Där finns ett processionståg utbyggt i naturen och ruiner från en labyrint och gravar. Där fördes hövdingar till sin sista vila med brinnande pålar på varje sida av den långa processionen . Naturen omkring är verkligen magisk , man känner historiens vingslag !! Vandringen är ca 8 km lång och mest på smala grusvägar , men lite på stigar också.​

Ta med fika / mat för det finns inget att köpa. ( kanske i Slottet men då är det nog dyrt ) . Bussen från Bro går 14.​21 så ta pendeln från T-centralen 13.​10 för att vara på säkra sidan .

ETT TIPS : Läs gärna 2 böcker innan eller efter vandringen som Carin Hjulström skrivit . " Bara ett litet mord " och " Knappt en droppe blod " . ( helst i den ordningen ! ) . De handlar om de ställen vi kommer till på vandringen ! ! Riktigt bra skrivet !

VÄLKOMNA !

Tags: promenad vandring

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Det bästa är att
det inte handlar
om dejting.
- Ola, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.