På grund av Covid-19 uppmuntrar vi till fler digitala aktiviteter. För tips och idéer så är det bara att kika i kalendern eller vår sida om digitala aktiviteter.
Mer information om pandemin hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida.

öppen
aktivitet
Tillbaka

Il Trionfo Del Tempo E Del Disinganno

Tidens och insiktens triumf.
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

För att kunna anmäla dig till aktiviteten måste du vara medlem.
Om du redan är medlem kan du logga in nedan.
Malmö Opera
CiP-betygCiP-betygCiP-betygCiP-betygCiP-betyg
Ö. Rönneholmsvägen 20, 211 47 Malmö (Biljettkassa 040-20 85 00 till Malmö Opera) Malmö
Kostnad 255 - 810kr

Äntligen barockopera på Malmö Opera! Händel älskade opera.​​I sin tidiga ungdom befann han sig i Italien, där barockmusiken stod på topp. Att påven i början av 1700-talet förbjudit framföranden av operor i Rom lede till uppkomsten av det italienska oratoriet; verk med religiöst tema ämnade att framföras i en kyrka, och utan scenerier och kostymer.​​

Händel var en av de tonsättare som undvek förbudet genom att skriva opera skickligt förklädd till oratorium. Il trionfo del tempo e del disinganno från 1707 har inget religiöst innehåll utan handlar om hur fyra allegoriska väsen tävlar med varandra: Tiden (Tempo) och Insikten (Disinganno) försöker övertyga Skönheten (Bellezza) att överge Njutningen (Placere) för mindre flyktiga tillfredsställelser. I korthet: glöm köttet och omfamna själen - det var trots allt en kardinal Benedetto Pamphilli, som skrev libretton!

Till detta sitt allra första oratorium skrev Händel ett av sina mest kända musikstycken, som han 1711 återanvände i operan Rinaldo, den välkända ariapärlan Laschia ch´io pianga.​​

Föreställningen är ett sammarbete mellan det Kongelige Teater i Köpenhamn och Malmö Opera.​​

Föreställningen ges även torsdagen den 18 april kl. 19.​​00. För mer info. se Malmö Operas hemsida! Där kan ni också lyssna på Laschia ch´io pianga!
Det ges en introduktion i övre foajénn kl. 17.​00. Kanske vi ses! Newport

Tags: opera

För dig som kommer

Frågor & kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Från tom kalender
till överflöd av
aktiviteter.
- Eva, Citypolare