öppen
aktivitet

Sensus Filosofiska Valupptakt: Frihet

Anmälan: https://www.​sensus.​se/​kurser-och-even...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Drottninggatan 30, Göteborg Göteborg

Anmälan: <a href="https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/sensus-filosofiska-valupptakt-frihet-989867/" target="_blank" dolt nummer /a>
<br dolt nummer br>PLATS: Sensus Göteborg Drottninggatan 30
Fri entré. Föranmälan krävs! Begränsat antal platser. Vi tillämpar principen ”först till kvarn”.​

"När har till exempel staten rätt att inskränka medborgarnas frihet? Och är det rimligt att tänka sig att staten inte bara har som uppgift att respektera vår frihet och vårt självbestämmande, utan också att aktivt främja vår frihet? Svaren på dessa frågor beror i hög grad på vad man anser att frihet är och vilket slags frihet som är mest värdefull, och här finner vi intressanta skillnader mellan olika politiska ideologier.​

Bengt Brülde, professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet

Sensus Filosofiska valupptakt består av tre föreläsningar om demokrati, politik och filosofi.​

Inför valet nås vi av ett myller av politiska utspel. Oftast handlar de om kortsynta politiska sakfrågor och sällan når vi den djupare ideologiska nivån. Sensus väljer därför att ta den politiska debatten några steg längre. Under tre tillfällen ställer vi de riktigt grundläggande frågorna. Varför ska vi ha demokrati överhuvudtaget? Vad innebär ett rättvist samhälle? Vad innebär frihet ur ett politiskt perspektiv? I sann folkbildningsanda resonerar och reflekterar vi tillsammans med publiken. Alla är välkomna att delta i samtalet!

Övriga föreläsningar: Demokrati 23/​8 och Rättvisa 30/​8"

Tags: kurs föreläsning

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Jag har firat midsommar
och nyår på
fantastiska platser.
- Anette, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.