öppen
aktivitet

Sälspaning i Soluppgången!

Välkomna att hänga med på adventsvandring i solupp...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Falsterbo GK
Fyrvägen 34, Falsterbo Malmö
2017-12-03 06:30
3 (Annars ställs aktiviteten in)
2/4  Nisses bil Malmö
https://

Välkomna att hänga med på adventsvandring i soluppgången i Måkläppens naturreservat som man bara får besöka under tiden 1 november - 31 januari.​

Såhär skriver Visit Skåne om Måkläppen: "Den sandiga paradisliknande halvön som sticker ut från Falsterbonäset avslutar det svenska fastlandet i sydväst. Under tre vintermånader får du besöka naturreservatet där kustfåglar häckar och där även grå- och knubbsälar stortrivs. En fantastisk naturupplevelse i Skåne!"
<br dolt nummer br>
Det blåser i princip alltid på Måkläppen och det blir kallt i blåsten, mössa, luva och vantar är att rekommendera. Nu ska det bli en del regn framöver så stövlar eller vattentåliga skor är klokt.

Vi går iväg gemensamt, jag visar vägen ner till stranden, sen förstår man vart man ska gå (om man aldrig varit där tidigare) sen är det upp till var och en om man vill hänga med på hela rundan eller dra iväg på egen hand. Själv går jag hela vägen ut. De som vill tar med fika och njuter av när de känner för det. Man går också tillbaks när man själv känner för det. Även jag, så jag agerar bara "reseledare" ner till stranden, därefter bara umgås jag!

Om sälarna ligger uppe på stranden (vilket de gjorde när jag var där förra veckan, se evenemangsbilden) så behöver vi närma oss väldigt försiktigt och inte gå alltför nära, annars händer det att de blir störda och drar ut i vattnet.

Jag sticker dit oavsett väder. Har sett sälar där i strålande solsken men även vid värsta stormväder :-)

Skriv gärna inlägg i evenemanget om ni vill hitta nån att samåka med, tänk då på att dela bensinkostnad :-)

Jag bjuder in till vandringen här och i FB-gruppen Skånevandrarna så ser vi om vi får ihop ett vandringsgäng!
Ni är förstås välkomna att anmäla er antingen här eller i FB-evenemanget.​
Sälspaning på Måkläppen!

Välkomna på vandring!

Tags: fika promenad

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Kanonbra sätt att
träffa nya människor
med samma intressen.
- Veronica, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.