öppen
aktivitet

Gratis Friidrott på Ullevi: Världsungdomsspelen 2017, 30/6 - 2/7

Fritt inträde! 30/​​​6 kl 10 - 2/​​​7 kl 20 Jag ko...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Ullevi
Skånegatan (031- 368 45 55 till Ullevi) Göteborg
Dold info visas när du registrerat dig.

Fritt inträde!<br dolt nummer br>Jag kommer nog gå dit och titta lite vid i alla fall något tillfälle. Det är ju gratis friidrott på Ullevi! Kanske går att tajma en tid med några andra här?​
---
"4 dagar kvar till Världsungdomsspelen!
För de som siktar på uttagning till internationella ungdoms- och juniormästerskap så brukar Världsungdomsspelen vara sista tillfället att kvala.​

En som tog tillfället i akt ifjol var Maja Nilsson från Motala AIF. Förvisso hade hon redan en silvermedalj från Ungdoms-OS på meritlistan, men behövde ändå klara 1.​78 för att vara säker på en plats. Hon gjorde just det och vann F17 höjd i utklassningsstil. På Ungdoms-EM i Tblisi höjde hon sedan sitt personbästa till 1.​82 och tog hem guldet!

I år har hon höjd sig ytterligare en nivå och personliga rekordet är nu så högt som 1.​88 och hon är redan uttagen till årets Junior-EM i Grossetto. Vi fick tag på Maja och ställde några frågor till en taggad höjdhopperska:

Vad är ditt mål inför årets Världsungdomsspel?​
- Mitt mål är att hoppa på pers eller högre och få in en bra tävlingskänsla inför EM.​

Vad är det bästa med Världsungdomsspelen?​
-Det bästa med VU är att det är så bra stämning, de allra flesta är peppade vilket gör att man själv blir peppad. Sen är det såklart roligt att hoppa på Ullevi!

Vad är målet med säsongen?​
Mitt mål med säsongen är att hoppa 1.​90 och stå på prispallen under Junior-EM!

Maja Nilsson tävlar i Kvinnor Höjd under fredagen som avgörs kl 17.​20. Missa inte tillfället att se denna höjdhoppstalang jaga nya höjder. Hon möter bland annat förra årets segrare, EM-silvermedaljören från 2012, Tonje Angelsen. Det kan bli en riktigt härlig fight!"

Tags: gratis picknick promenad fest kultur

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Kanonbra sätt att
träffa nya människor
med samma intressen.
- Veronica, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.