öppen
aktivitet

AI diskuteras på Filosoficirkeln

Förstå mer vad AI kan innebära. Se text nedan
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Palaestra Hörsal
Universitetsplatsen Lund (070-5831272 till Palaestra Hörsal) Lund
Kostnad Gratis
https://

Temat för vårens filosoficirkel är ”Hur kommer framtiden att se ut?​” Många är dödsförskräckta för den snabba expansionen av AI – artificiell intelligens – in i våra vardagsliv. Man fruktar att vi kommer att kontrolleras in i minsta detalj och att oönskade beteenden kommer att kunna beivras av krafter som vi önskar inte skulle finnas. Eller att vi kommer att kunna manipoleras som viljelösa marionetter. Tisdagen den 27 februari kommer Kalle Åström – professor i matematik här vid universitetet – till filosoficirkeln och diskuterar problematiken utifrån den något mer hoppfulla frågeställningen: ”Kan AI hjälpa oss att hantera framtiden?​” Vi ses på Palaestra kl. 19.​30!

Jag går dit efter Annikas sammankomst kl 18. Vill ni veta mer kom fram o fråga.​

Obs. Svårt att sitta ihop - krävs att man är där vid 19 vilket jag inte är. Länken - vet ej varför den syns. Bortse från den.​

Michael

Tags: diskussion

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Aktivitetssajt
utan tvång till dajt.
- Mitra, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.