öppen
aktivitet

Teater: Professor Pilatus

Välkommen att se den fria gruppen Universalteatern...
Fler tips på aktiviteter.

Allt du behöver veta om aktiviteten

Dunkers kulturhus Helsingborg
Välkommen att se den fria gruppen Universalteaterns nya uppsättning, "Professor Pilatus". En helt nyskriven pjäs med manus och regi av Reza Akbarian.​ Det här är ett tips snarare än ett event. Eftersom jag själv medverkar i pjäsen har jag inte möjlighet att vara med och organisera det som ett event. Men biljetter (platserna är onumrerade) kan köpas på Dunkers eller på ticmasters. HD-passet ger en viss rabatt. Har man inte möjlighet att gå på premiären den 19 maj spelas pjäsen också den 20 maj, kl 16, den 25 maj, kl 14, och den 26 maj, kl 18. Välkomna! Nedan en kort beskrivning av pjäsen: I Professor Pilatus börjar allt med en scen utan ord, bara en öken där några människor kämpar för att dansa sig ur ödets grymma osynliga famn. Därefter landar pjäsen på psykakuten, hos Professor Pilatus och hans patient, bärandes en vålnad på sina axlar.​ Galenskap och rationalitet, kaos och harmoni, fakta och fiktion, religiös tro och ateism, hand i hand. Vem är frisk och vem är sjuk? Vem ska bota vem? Här har livet ena foten i graven i öknen, och den andra foten vandrande mot grönskan, hoppet och ljuset.​ I pjäsen möter vi mentalsjuka, öknens invånare, den galna professorn, den kloka vålnaden, den sarkastiska elaka demonen, den levande döde patienten.​ Hos Pilatus finns inte en enda verklighet, inte en enda sanning.​
Tags: teater

För dig som kommer

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att se komentarerna.
Ett smidigt sätt att
lära känna sin nya
hemstad efter flytten.
- Fredrik, Citypolare
Får det lov att vara en kaka?

Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vill gärna lära känna dig och hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.
Vi har en obligatoriska kaka som ser till att hålla dig inloggad. Utöver det har vi bara en kaka för att se hur du hittade till oss första gången och en som berättar lite mer om hur du använder sidan. De är valfria.